Vihreä Buddha on ilmasto- ja ympäristöaktivismille omistautunut dharmaryhmä. Tarkoituksenamme on kehittää osallistuvan buddhalaisuuden muotoja ja tuoda aktivismia osaksi buddhalaista harjoituskentää. On tärkeää että myötätunto ja viisaus löytävät konkreettiset muotonsa maailmassa ja etteivät ne jää ainoastaan meditatiivisiksi tai henkilökohtaisiksi ideaaleiksi. Uskomme myös että toiminta ja kannanotot ympäristön puolesta voivat olla henkilökohtaisesti voimaannuttavia ja transformatiivisia siinä missä meditaatioharjoituskin.

Pyrimme järjestämään toimintaa joka tuo yhteen samanhenkisiä ihmisiä ja luo uusia mahdollisuuksia aktivismille. Olemme järjestäneet elokuva- ja keskusteluiltoja, osallistuneet mielenosoituksiin ja pyrimme edelleen kehittämään toimintaa ja löytämään toimivia vaikuttamisen ja osallistumisen muotoja.

Olemme osa laajempaa osallistuvan buddhalaisuuden liikettä Dharma Action Network for Climate Engagement-ryhmän sekä One Earth Sanghan kanssa.

 

Tulevia tapahtumia:

27.2. The Wisdom to Survive -elokuvailta

Tervetuloa perjantaina 27.2 Vihreän Buddhan ilmastonmuutosaiheiseen The Wisdom to Survive-elokuvailtaan Sampo-keskukseen (Vetehisenkuja 3) kello 20.00. Kaikki ovat myös lämpimästi tervetulleita hiljaiseen meditaatioon ennen elokuvaa klo 19.00.

Elokuvan jälkeen alustamme hiukan keskustelua ilmastokysymyksistä ja dharma-aktivismin mahdollisuuksista. Tarkoituksena on koota yhteen aiheesta kiinnostuneita ihmisiä ja pohtia mahdollisia tulevia toiminnan muotoja. Suunnittelemme kevääksi kirjoitustyöpajaa, jossa pyrimme kirjeitse kannustamaan ja painostamaan kansanedustajia viisaampaan, myötätuntoisempaan ja aktiivisempaan ilmastopolitiikkaan. Tule mukaan osallistumaan ja kehittämään toimintaa kanssamme

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s